Vad är belöningsbaserad hästträning? – En kort introduktion

Status
Inte anmäld
Kostnad
Gratis

 

Beskrivning

Hej och välkommen till den här introduktionskursen i belöningsbaserad hästträning (vi väljer att använda ordet belöningsbaserad träning istället för klickerträning av skäl som vi kommer att komma till under kursen). Kursen innehåller inga praktiska moment som du behöver en häst för att göra, utan detta är en ren orienteringskurs som syftar till att du ska få ett hum om vad det innebär att träna belöningsbaserat.

Oavsett vad du vill göra tillsammans med din häst så kan du göra det på ett belöningsbaserat sätt. Belöningsbaserad träning handlar alltså inte om VAD du tränar på, utan HUR du tränar det just du är intresserad att träna tillsammans med din häst. För många av oss har belöningsbaserad träning till och med övergått från att bara vara en träningsmetod till att bli ett förhållningssätt som genomsyrar allt vårt umgänge med våra hästar. Även detta berättar vi mer om i kursen.

 

Kursen består av två delar

  1. Först och främst så håller vi med jämna mellanrum ett webbinarium via Zoom där vi berättar om träningssättet och svarar på frågor. Se aktuella datum nedan.  Zoom är ett mycket lättanvänt videomötesverktyg som du kan logga in på från både dator, mobil och surfplatta.
  2. Som komplement finns även några korta kapitel att läsa här på sidan där vi i text, och i ett par fall via video, tar upp sådant som vi ofta får frågor om. Läs kapitlen som förberedelse för webbinariet eller i efterhand som repetition.

 

Kommande webbinariedatum

Du kan själv välja vilket datum som passar dig bäst. Du får självklart även lyssna på webbinariet vid flera tillfällen om du skulle vilja det. (Vi fyller på med nya datum allt eftersom.)

27 februari 2020  kl 19.30 – 20.30
Instruktörer denna gång: Carolina Fransson och Hedvig Zetterberg

23 april 2020  kl 19.30 – 20.30
Instruktörer denna gång: Carolina Fransson och Hedvig Zetterberg

Länk https://zoom.us/j/91351765856